ویزای D2 – ویژه‌ی کارآفرینان

کشور پرتغال به دلیل عواملی چون اقتصاد پویا، امنیت بالا، سلامت عمومی عالی، سیستم‌های آموزشی جذاب، زیرساخت‌های مدرن، آب‌وهوای مطلوب در اکثر فصول سال، غذاهای لذیذ، و استانداردهای بالای زندگی به یکی از بهترین انتخاب‎ها برای اقامت و سرمایه‌گذاری تبدیل شده است.

ابتدا، باید توجه داشت که این نوع اجازه‌ی اقامت به کارآفرینانی تعلق می‌گیرد که:  فعالیت‌های شغلی و تجاری دارند؛  در پرتغال دارای منابع مالی هستند؛  ثابت کنند که قصد دارند درپرتغال سرمایه‌گذاری کنند.

ویزاهای صادرشده برای مهاجرت به پرتغال معمولاً برای چهار ماه معتبر هستند. به محض ورود به پرتغال، متقاضی باید از Serviço de Estrangeiros e Fronteiras – SEF یا همان اداره‌ی مهاجرت پرتغال برای فعالیت‌های حرفه‌ای مستقل درخواست مجوز اقامت کند. مدت اعتبار این کارت اقامت یک سال است که می‌توان آن را برای دو دوره‌ی ۲ ‌ساله تمدید کرد. پس از ۵ سال اقامت قانونی در پرتغال، متقاضی می‌تواند درخواست اجازه‌ی اقامت ۵ ساله‌ی دوم خود را ارائه کرده و در پایان سال ششم نیز می‌تواند درخواست پاسپورت پرتغالی کند. باید اشاره کرد که این نوع اقامت برای متقاضی، همسر، و فرزندان زیر ۱۸ سال امکان‌پذیر است. فرزندان بالای ۱۸ سال می‌توانند از طریق سایر ویزاها، مثلاً ویزای تحصیلی، وارد کشور پرتغال شوند.

  • با ثبت شرکت در پرتغال می‌توانید اقامت این کشور را به‌دست آورید؛
  • هزینه‌های ثبت شرکت در پرتغال بسیار پایین است؛
  • با ثبت شرکت در پرتغال می‌توانید به امور تجاری خود به‌صورت رسمی بپردازید؛
  • می‌توانید در اروپا به صادرات و واردات بپردازید.

مدارک مورد نیاز برای اقامت پرتغال

تکمیل فرم درخواست ویزای شنگن بلندمدت پرتغال؛
 دو قطعه عکس؛
 گذرنامه‌ی معتبر و تصویر کلیه‌ی ویزاهای دریافت‌شده قبلی؛
 اصل و ترجمه‌ی رسمی شناسنامه و کارت ملی؛
 گواهی شغلی رسمی یا ترجمه‌ی رسمی آگهی تأسیس و تغییرات شرکت؛
 اصل کارت بازرگانی و تصویر برابر اصل آن؛
 ترجمه‌ی رسمی فیش حقوقی؛
 ترجمه‌ی رسمی سابقه‌ی بیمه؛
 ترجمه‌ی رسمی مدارک مالیاتی؛
 مدارک نشان‌دهنده‌ی سرمایه‌گذاری در پرتغال یا مدارک نشان‌دهنده‌ی منابع مالی کافی برای سرمایه‌گذاری در این کشور؛
 رزومه؛
 طرح کسب‌وکار (Business Plan)؛
  اظهارنامه‌ی شخصی مبنی بر مدت و محل اقامت؛
 اظهارنامه‌ی شخصی مبنی بر اطلاع از ممنوعیت ورود به پرتغال بدون ویزا؛
 گواهی عدم سوءپیشینه (حداکثر برای ۹۰ روز معتبر است)؛
 وکالت‌نامه‌ی درخواست بررسی گواهی عدم سوءپیشینه توسط SEF؛
 بیمه‌ی سلامت بین‌المللی؛
 مدارک اقامت در پرتغال که در مرحله‌ی اول می‌تواند شامل رزرو هتل یا دعوت‌نامه از شخص یا اشخاص مقیم پرتغال باشد که محل اقامت متقاضی را تضمین کنند؛
 مدارک نشان‌دهنده‌ی منابع مالی (مثلاً تمکن و ریزحساب بانکی)؛ توجه داشته باشید که هرچه مدارک مالی قوی‌تر باشد، شانس دریافت ویزا بیشتر خواهد بود.

فرآیند دریافت ویزای D2 پرتغال

فرآیند دریافت اقامت پرتغال از طریق ویزای D2 طی دو مرحله در ایران و پرتغال انجام می‌شود:

 درخواست وقت سفارت؛
 افتتاح حساب بانکی شخصی؛
 حضور در سفارت پرتغال برای امضای وکالت‌نامه‌ی تأسیس شرکت؛
 افتتاح حساب بانکی شرکتی؛
 انتقال دست‌کم ۵۰۰۰ یورو به حساب بانکی شرکت؛
 فراهم نمودن و تحویل مدارک کامل به‌ صورت ترجمه‌شده؛
 تکمیل فرم درخواست ویزا؛
 آماده‌سازی مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای شنگن بلندمدت پرتغال؛
 دریافت ویزا و سفر به پرتغال؛
 یافتن منزل برای اجاره یا خرید تا پایان ۱۰ روز اول اقامت؛
 درخواست وقت مصاحبه از اداره‌ی مهاجرت (SEF)؛
 تکمیل فرآیند مربوط به شروع فعالیت شرکت
 مصاحبه با اداره‌ی مهاجرت (SEF) و ارائه‌ی مدارک شرکت؛
 دریافت کارت اقامت؛
 اقدام برای دریافت ویزای اعضای خانواده؛
 دریافت ویزا و سفر اعضای خانواده به پرتغال.

هزینه‌های قانونی اقامت پرتغال

فرآیند افتتاح حساب، تأسیس شرکت، و دریافت اقامت برای متقاضی و دو نفر از اعضای خانواده: ۱۰۰۰۰ یورو؛
 فرآیند اقامت بیش از ۳ نفر از اعضای خانواده: ۵۰۰ یورو برای هر نفر؛
 وکالت امور مالیاتی از سال دوم: ۲۵۰ یورو به‌صورت سالیانه.

هزینه‌های اداری اقامت پرتغال

هزینه‌ی درخواست ویزا از سوی سفارت پرتغال: ۶۰ یورو؛
 اجازه‌ی اقامت که برای هر نفر به میزان ۷۰ یورو است.

سایر هزینه‌ها

درخواست نام برای شرکت: ۷۵ یورو؛
 استخدام حسابدار مجاز و معتبر: حدود ۲۵۰ یورو در ماه؛
 حداقل حقوق مدیریت شرکت باید ماهیانه ۵۵۷ یورو باشد؛
 حداقل سهم‌ بیمه‌ی تأمین اجتماعی شرکت باید ماهیانه ۱۸۹ یورو باشد؛
 بیمه‌ی اجباری حوادث: حدود ۲۰۰ یورو در سال؛
 مدارک تأمین معاش به منظور اقامت در پرتغال: ۶۶۸۴ یورو که برابر با ۱۲ ماه حداقل حقوق در پرتغال است؛
 مدارک تأمین معاش به منظور اقامت در پرتغال برای همسر: ۳۳۴۲ یورو که برابر با نصف ۱۲ ماه حداقل حقوق در پرتغال است؛
 مدارک تأمین معاش به منظور اقامت در پرتغال برای فرزندان زیر ۱۸ سال: ۲۰۰۵ یورو که برابر با ۳۰ درصد ۱۲ ماه حداقل حقوق در پرتغال است.

72